Χαίρεται!

Σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου και σας ευχαριστώ για τη διαδικτυακή σας επίσκεψη. Ελπίζω να αποκομίσετε κάτι που θα σας βοηθήσει προσωπικά ακόμα και αν διαφωνείτε με το περιεχόμενο.
Τα καλοπροαίρετα σχόλια σας, έστω και επικριτικά είναι χρήσιμα.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ!

Εντύπωση προκάλεσε η συγχώνευση της τράπεζας πίστεως με την eyrobank. Το ερώτημα όμως είναι σε τι αποσκοπεί αυτή ακριβώς η είδηση και για ποιό λόγο έγινε... Η ποιότητα ζωής του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί ούτε το βιοτικό του επίπεδο να καλυτερέψει. Η κίνηση αυτή μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοτραπεζιτών έρχεται να εξυπηρετήσει και να προωθήσει.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χαιρετίστηκε και καταχειροκροτήθηκε από όλους του διεθνείς επνδυτικούς οίκους από όλους του διατραπεζικούς κολοσσούς και από όλα τα μεγάλα χαρτοφυλάκια και τις διεθνείς χρηματαγορές.
Απορίας άξιο όμως δεν είναι και αυτό; Ας πούμε για παράδειγμα ότι μέσα στον κύκλο των μεγαλοεφοπλιστών συνασπίζονται δύο ή περισσότεροι μικροί εφοπλιστές και συνθέτουν ένα μεγάλο όμιλο, ο οποίος έρχεται να πλασαριστεί στους μεγάλους ως νέα ανερχόμενη και επιπρόσθετη αξία. Πως θα κοιτάξουν οι μεγάλοι του χώρου τη νέα αυτή υπεραξία του κεφαλαίου που αναδύεται; Φιλικά δε νομίζω, ανταγωνιστικά ασφαλώς και εχθρικά διότι ο έλεγχος των μικρών ξεφεύγει από την κατοχή τους και την εποπτεία τους!
Κι όμως στην περίπτωση μας , στην περίπτωση του τραπεζικού κλάδου το γεγονός της ένωσης των δύο μεγάλων ελληνικών τραπεζών σχολιάστηκε θετικά και διαφημίστηκε κιόλας.

Επομένως αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι επιχειρείται μια τιτάνια προσπάθεια συνένωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε πιο γενικευμένη μορφή και εικόνα. Το φαινόμενο επεκτείνεται και στον βιομηχανικό κλάδο, στο χώρο της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της αγοράς γης, της εκμετάλευσης γεωργικών εκτάσεων από ολοένα και λιγότερους. Είναι το φαινόμενο της συγκέντρωσης εξουσίας, πλούτου και δύναμης σε ολοένα και λιγότερα άτομα.

Δεν είναι λοιπόν η απληστία που χαρακτηρίζει την αγορά αλλά ο σκοπός. Ο σκοπός είναι ο έλεγχος το πλούτου και ο πλούτος ελέγχεται πιο εύκολα όταν ανήκει στους λίγους ή καλύτερα στους λιγότερους ή κάλλιστα σε έναν. Ο τελικός στόχος άρα είναι όλη η δύναμη πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και θρησκευτική να περιέλθει στον έναν!!!!!!!

Γι' αυτό εργάζονται οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης λυσσαλέα δύο και πλέον αιώνες τώρα και βρίσκονται ομολογουμένως σε υψηλό επίπεδο ολοκλήρωσης του στόχου...
Βέβαια οι αντιστάσεις των εθνών είναι πολύ μεγάλες και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, συνεπώς πρέπει να εξαλειφτούν όλες αυτές οι ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τους λαούς όπως γλώσσα, θρησκεία, ιστορία, ήθη κι έθιμα, παραδόσεις.
Τα έθνη λοιπόν πρέπει να σβήσουν και να παραχωρήσουν στη λήθη τον πολιτισμό τους, τον τρόπο σκέψης τους, την ψυχή τους γενικότερα.

Μέσα σε αυτή την πελώρια ρουφήχτρα των αγορών, των συγχωνεύσεων , των συνενώσεων και των επιχειρηματικών γάμων, η Ορθοδοξία φαντάζει και στέκει ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εκπλήρωση του τελικού σκοπού που δεν είναι άλλος από την ενοποίηση των πάντων όπως προανέφερα. Η Ορθοδοξία μετράει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης, έχει δισεκατομμύρια πιστούς, είναι δηλ εξαιρετικά διαδεδομένη στα πέρατα της γης και παράλληλα είναι μια ολοζώντανη θρησκεία γεμάτη θαύματα βασιζόμενη σε διαχρονικές και πανίσχυρες αξίες όπως η αγάπη, η ελικρίνεια , η μετάνοια, η ελεημοσύνη.
Οπότε είναι δύσκολο να περιστραφεί στη δίνη του κέρδους και ακόμα δυσκολότερο να παρασυρθεί στη ρουφήχτρα των αγορών. Αντιθέτως αποτελεί φωτεινό φάρο που προειδοποιεί τις ανθρώπινες ψυχές για τον επερχόμενο κίνδυνο.

Γι 'αυτό και χτυπιέται αλύπητα, καθημερινά διακωμωδείται , γελειοποιείται, περιθωριοποιείται ή τουλάχιστον γίνεται απεγνωσμένη και άκαρπη προσπάθεια!!!!

Σε αυτές τις ύποπτες και ύπουλες εποχές που ζούμε, που καθεστώτα δεκαετιών πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι, ιδεολογίες που δέσποζαν για καιρό παραγκωνίζονται και προσπερνιούνται μάθε ότι ο Χριστός είναι η μόνη δύναμη και η μόναδική ελπίδα που θα φέρει τη γαλήνη, την ηρεμία, την ευημερία και την ευλογία μπροστά σε ένα κόσμο που ξεθεμελιώνεται και καταστρέφεται...

ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου