Χαίρεται!

Σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου και σας ευχαριστώ για τη διαδικτυακή σας επίσκεψη. Ελπίζω να αποκομίσετε κάτι που θα σας βοηθήσει προσωπικά ακόμα και αν διαφωνείτε με το περιεχόμενο.
Τα καλοπροαίρετα σχόλια σας, έστω και επικριτικά είναι χρήσιμα.

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΑ!

Η ανηλεής προπαγάνδα από τα ΜΜΕ δεν έχει όρια, η διαρκής προσπάθεια αποχαύνωσης κατάντησε εκνευριστική. Ο ελληνικός λαός αναγκάζεται να παρακολουθεί γάμους φλεγματικών Βρετανών και πλήθος ομοφυλόφιλων να ωρύεται από κάτω.

ΩΩρέ παλούκι που πάει χαμένο θα έλεγαν λαικά ελληνόπαιδα και με το δίκιο τους... Είμαστε λαός με πολύ σκληρά ''καρύδια'' όμως και περιμένουμε στη γωνία αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με διάθεση αυτοκριτικής και αυτοσαρκασμού και άλλοτε οργισμένοι και εκνευρισμένοι για την απάτη που μας περιτριγυρίζει καθημερινά.

Να αναλύσουμε λίγο την απάτη η οποία διαχέεται και δημιουργεί την ανάλογη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Έχουν βαλθεί όλες οι δυνάμεις της πληροφόρησης να χειραγωγήσουν βάναυσα την κοινή γνώμη. Διατυμπανίζουν παντού ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για όλα, οτιδήποτε έχει κρατική υπόσταση λιθοβολείται μέχρι να τελειώσουν οι πέτρες ή καλύτερα οι κοτρώνες βγαλμένες μέσα από λάσπη. Η ιδιωτικοποίηση πλασάρεται σαν ένας όρος-πανάκεια που θα μας βγάλει από το σημερινό οικονομικό και συνάμα κοινωνικό αδιέξοδο. Οι ιδιώτες που θα αγοράσουν τις θηριώδεις κρατικές υπηρεσίες εμφανίζονται ως οι απόλυτοι τεχνοκράτες και τεχνογνώστες που θα σώσουν την Ελλάδα και θα εξυγιάνουν το απόλυτα διεφθαρμένο, άρρωστο, αντιπαραγωγικό και γραφειοκρατικό δημόσιο. Συχνά εκστομίζεται το απόλυτο ψεύδος, τα θηρία-κρατικά μονοπώλια παρουσιάζονται ως πλήρως χρεοκοπημένα. Εννοώ (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΤΤ, ΕΛΤΑ, λιμάνια, αεροδρόμια), τα έσοδα των οποίων υπερκαλύπτουν τις πληρωμές κάθε χρόνο μισθών και συντάξεων, οι οποίες υπολογίζονται περί τα 26 δις.

Εγώ λέω λοιπόν, ''ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω'' και η κυβέρνηση με σύμμαχο πολύ μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης απαντούν ''θα πετάξουμε όσες πέτρες περισσότερες μπορούμε διότι ναι είμαστε αναμάρτητοι, αλέκιαστοι και προπάντων ανερυθρίαστοι''.

Εντωμεταξύ μέχρι να αρχίσει να ξεπουλιέται το χρυσοφόρο κρατικό κεφάλαιο και μαζί του να καταρρέει η ελληνική οικονομία επιχειρείται λυσσαλέα προσπάθεια διχασμού του έθνους με τα κανάλια να πασάρουν με τέχνη την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπάλλήλων και την θεμελίωση της υπερελαστικότητας των εργασιακών σχέσεων δηλ. της εν ψυχρώ απόλυσης, της εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας, της ανεργίας, της φτώχειας.

Η προκλητικότατη φράση ''μαζί τα φάγαμε'' ισχύει. Πράγματι όλα τα λαμόγια μαζί τα έφαγαν, δεν ήταν πολλά τα λαμόγια ήταν ενωμένα γι' αυτό και κατάφεραν να ξεγελάσουν το λαό.
Άλλωστε ισχύει και το γνωστό ''λαμόγια ενωμένα , ποτέ νικημένα''. Έτσι η ατιμωρησία συνεχίζεται και ζουν τα λαμόγια καλά κι εμείς χειρότερα...

Να επανέλθουμε λίγο στο θέμα της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Αν απολύεις ένα δημόσιο υπάλληλο με την προοπτική να βρει αξιόλογη εργασία σε βραχύ χρονικό διάστημα με την προοπτική να είναι πιο παραγωγικός και χρησιμότερος τότε όλοι είναι σύμφωνοι. Απόλυση όμως με ταυτόχρονη καταδίκη σε μακροχρόνια ανεργία σημαίνει έγκλημα εκ προ μελέτης. Σε τελική ανάλυση το δημόσιο υπάλληλο δεν τον απομακρύνεις , του δίνεις κίνητρα για εποικοδομητική εργασία διότι δεν είναι αυτός που έφτιαξε και έχτισε την κακή δημόσια διοίκηση αλλά οι προδοτικές πολιτικές.

Εν κατακλείδι χρειάζεται να στηθεί ένα νέο Γουδί από μια νέα πατριωτική κυβένηση βγαλμένη από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού. Έστω και πραξηκοπηματικά επιβάλλεται να ορκιστεί κυβέρνηση που θα ανοίξει κατευθείαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία των 50000 απατεώνων και θα δούν όλοι τη ροή και την τελική κατάληξη του χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου