Χαίρεται!

Σας καλωσορίζω στο ιστολόγιό μου και σας ευχαριστώ για τη διαδικτυακή σας επίσκεψη. Ελπίζω να αποκομίσετε κάτι που θα σας βοηθήσει προσωπικά ακόμα και αν διαφωνείτε με το περιεχόμενο.
Τα καλοπροαίρετα σχόλια σας, έστω και επικριτικά είναι χρήσιμα.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ

Mορατόριουμ ζήτησε ο ΓΑΠΑΣ από την κυβερνώσα κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτή του η απαίτηση είναι άκρως απαραίτητη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για να προχωρήσει πιστά η εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος του μνημονίου χρειάζεται ευρεία πολιτική συναίνεση από όλες τις κομματικές δυνάμεις. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπάρχει προς το παρόν διότι τόσο οι πολιτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στο χώρο της αριστεράς όσο και η ΝΔ διαφωνούν με την τρόικα και αποτελούν ένα γερό και δυνατό ανάχωμα απέναντι στο σχέδιο που το ΔΝΤ έχει θέσει για τη χώρα.

Το αίτημα όμως για μορατόριουμ του ΓΑΠΑ και μάλιστα για 1 χρόνο από το κόμμα του σημαίνει πολλά. Μέσα σε 1 χρόνο θα έχουν αλλάξει για τη χώρα πολλά. Φυσικά προς το χειρότερο... Οι αλλαγές που δρομολογούνται είναι πολλές και καταλυτικές. Το ξεφεμελίωμα των κρατικών υποδομών, η καταστροφή της οικονομίας, η καταδίκη στην οικονομική ύφεση μέσω των άγριων περικοπών δια της καθέτου οδού και όχι της οριζοντίας (hair cut) είναι προ των πυλών. Η αύξηση της ανεργίας σε αστρονομικά ύψη, η απαγόρευση της ανάπτυξης, η απομάκρυνση χιλιάδων υγιών επιχειρήσεων από την Ελλάδα θα δημιουργήσουν ένα κοινωνικό τσουνάμι που στο πέρασμά του θα σαρώσει την ισορροπία και θα φέρει επανάσταση και εκδήλωση λαικής οργής. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ολοένα και χαμηλότερη αποταμίευση, με το θάνατο της μικρομεσαίας επιχείρησης που αποτελούσε ανέκαθεν τη ραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας θα σημάνουν κοινωνικό συναγερμό και αυθόρμητα-ανεξέλεγκτα οι πολίτες θα βρεθούν στους δρόμους πνιγμένοι από το δίκιο τους και εκνευρισμένοι για την κατάληξη της κατάστασης.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το συνεχώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος θα κατανοήσουμε εύκολα ότι βαίνουμε προς μια θέση εφιαλτική και ως χώρα και ως έθνος.

Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και δε θα αργήσει να έρθει. Δεν πρέπει όμως να φοβίζει ποτέ ένα κράτος μια χρεοκοπία, άλλωστε χρέη υπάρχουν για να αναδιαπραγματεύονται. Στην περίπτωση της Ελλάδας τώρα αν στις 19 Μαίου ο ΓΑΠΑΣ δήλωνε αδυναμία εξόφλησης και αποπληρωμής του χρέους της χώρας δε θα παθαίναμε απολύτως τίποτα. Αντιθέτως οι δανειστές μας θα πλήττονταν ανεπανόρθωτα και θα έχαναν πολλά δισεκατομμύρια. Εμείς δε θα χάναμε απολύτως τίποτα. Όμόλογα είχαμε εκδώσει δεν είχαμε συνάψει δάνειο ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να το ξεχρεώσουμε. Το ομόλογο είναι μια υπόσχεση που δίνει το κράτος προς τον πιστωτή του προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του εύκολα και γρήγορα. Το ομόλογο δεν έχει όριο ως προς το επιτκόκιο, μπορεί να χτυπήσει ταβάνι, γι' αυτό και το προτιμούν οι διεθνείς τοκογλύφοι, διότι τα κέρδη τους μπορεί να είναι υπέρογκα. Ως τόσο όμως δεν παύει να είναι ρίσκο, διότι κάλλιστα τα κράτη έχουν την ευχέρεια να μην αποληρώσουν το ομόλογο αν βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Κατάλαβε ο αναγνώστης; Tα ομόλογα είναι απλές υποσχέσεις, διότι ουσιαστικά είναι παράνομα και ανήθικα. Οι διεθνείς τοκογλύφοι δέχονται στη κατοχή τους ομόλογα διότι γνωρίζουν ότι όταν τα κράτη χρεοκοπήσουν οι δοτοί πρωθυπουργοί δε θα αρνηθούν να υποστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας ακίνδυνης στην ουσία κατάληξης. Θα δεχτούν δηλ το ΔΝΤ, θα υποθηκεύσουν τις κρατικές επιχειρήσεις, θα υποθηκεύσουν την κρατική γη και τα κρατικά κτίρια, θα υποθηκεύσουν το θαλάσσιο χώρο, θα οπισθοχωρήσουν στα εθνικά θέματα, θα ξεθεμελιώσουν τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα, θα παραχωρήσουν μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας. Με δύο λόγια θα εκποιήσουν τη χώρα σε εξευτελιστική τιμή στους δανειστές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν...

Κατάλαβε ο αναγνώστης; οι διεθνείς τοκογλύφοι δανείζουν στα κράτη στηριζόμενοι στο γεγονός πως όταν έρθει η ώρα η προδοσία των πολιτικών θα αναλάβει δράση και θα δώσει τα πάντα...

Γι' αυτό χρειάζεται μορατόριουμ, οποιαδήποτε αντίδραση θα μπλοκάρει το μνημόνιο και η οποιαδήποτε καθυστέρηση ή κωλυσιεργία μπορεί να αποβεί μοιραία για τους δανειστές. Αν ο λαός βγεί στους δρόμους πριν η χώρα εκποιηθεί ζητώντας να φύγει το ΔΝΤ , κερδίζει. Σε ένα χρόνο όμως που η χώρα, μαζί με όλους τους πανίσχυρους κρατικούς βραχίονές της(ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, λιμάνια, ΕΥΔΑΠ, καζίνα, ΔΕΚΟ) θα έχουν ξεπουληθεί- άλλες ελλειματικές όπως ο ΟΣΕ αντί να εξυγιανθούν θα εκποιηθούν έναντι πινακίου φακής- αν ο λαός βγει στους δρόμους θα είναι πλέον αργά για να αντιστρέψει την κατάσταση.

'Ερχεται καταιγίδα στην Ελλάδα. Ένα πράγμα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι τοκογλύφοι της Ελλάδας :ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου